Over ons

Over ons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IEDEREEN VERDIENT FINANCIEEL INZICHT!

FinRust is niet zomaar ontstaan, maar er zijn veel uren, brainstormsessies en tests aan vooraf gegaan. Het ging met vallen en opstaan. Lees hieronder ons verhaal en ontdek hoe FinRust is ontstaan.

Marco Kok is als ondernemer gestart in 1996 en heeft in 2002 het advieskantoor KOK Advies van zijn vader overgenomen. Het adviseren zat er bij hem al van jongs af aan in. Marco is als persoon ambitieus en innovatief ingesteld: hij is van mening dat processen altijd beter en efficiënter kunnen. Zo ook de advies- en onderhouds-gesprekken. In 2015 had Marco een rekenmodel in excel in elkaar gezet en kon dat goed inzetten bij adviesgesprekken om de klant ook visueel te laten zien hoe de financiën ervoor stonden.

Marco en Robert-Jan Vugts kennen elkaar al jaren en zijn beide ondernemers en goede vrienden. Kansen zien is iets waar ze energie van krijgen. Dus toen Marco’s Excel een keer ter sprake kwam, zag Robert-Jan kansen om het Excel om te zetten in software en beschikbaar te maken voor elke adviseur zodat elke Nederlander financieel inzicht kan krijgen.

Kees-Jan Evers rondde in 2016 zijn scriptie af. Hij deed onderzoek naar de haalbaarheid van PensioenRust en toen is ook de naam bedacht. Via het onderzoek is hij Marco tegengekomen. Daarna was het plaatje compleet en is de knoop doorgehakt: ze zouden dit idee met z’n drieën gaan uitwerken. Iedereen verdient namelijk financieel inzicht!

Via het netwerk van Kees-Jan werden drie programmeurs ingeschakeld om de software te bouwen (Michiel van den HeuvelWouter Wajer en Timon van Hardeveld). Dat ging met vallen en opstaan, veel investeringen en veel geduld, maar uiteindelijk kwam PensioenRust tot stand. Er werd groot feest gevierd toen de eerste klant met PensioenRust aan de slag ging. Door de jaren heen zijn er veel ontwikkelingen geweest, meer scenario’s toegevoegd aan de software (arbeidsongeschiktheid en overlijden) en is de naam gewijzigd naar FinRust, omdat we inmiddels meer doen dan alleen pensioen.

In 2022 kwam het moment dat de hoeveelheid werk zo toenam dat Kees-Jan wel hulp kon gebruiken. Zeker op marketinggebied. De conclusie was: er moest iemand worden aangenomen. Dus de vacature werd enthousiast gedeeld en als resultaat werd Tessa Berger-Kuipers aangenomen als online marketeer. Zij kreeg de taak om de marketing op zich te nemen. Met als handige bijkomstigheid dat alle ontwerpen voor magazines, toolkits en dergelijke nu niet meer uitbesteed hoefden te worden. Een leuk feitje is dat Tessa helemaal geen financiële achtergrond heeft, maar toch haar weg heeft weten te vinden in de financiële software. Een goed voorbeeld dat iedereen inzicht kan krijgen in financiën.

Hoe het verhaal van FinRust verder gaat, kunnen wij je niet zeggen (ook wij kunnen niet in de toekomst kijken). Maar dat we verder gaan met een hoop energie, ambitie en plezier is iets wat zeker is!