De Financieel Adviseur neemt drempels weg!

Kees-Jan dec 14, 2016 Kansen in de markt 0

In relatie tot pensioen komen we het woord drempel steeds vaker tegen. Zo publiceerde de AFM een onderzoek met de titel: ‘Neem drempels weg opdat Nederlanders in actie komen voor hun pensioen’ Bron: AFM Onderzoek. Uit dit onderzoek blijkt dat een groot aantal Nederlanders onwetend is over het inkomen na pensioendatum en dat circa 1/3 van de Nederlanders daadwerkelijk een lager pensioeninkomen zal hebben dan verwacht of nodig! Je hoeft geen groot voorspeller te zijn om te beweren dat zonder verdere actie het aantal Nederlanders met een pensioentekort de komende jaren zal oplopen. Alle ontwikkelingen wijzen namelijk op de stijgende noodzaak voor individuele actie voor het gezinspensioen:

  • Stijgende AOW leeftijd ➣ dus werken tot 67, 68, 69 en ouder
  • Kortingen door pensioenfondsen ➣ dus een lager inkomen na pensioendatum
  • Versobering van collectieve pensioenregeling van werkgevers ➣ dus een lager inkomen na pensioendatum
  • Vaker wisselen van werkgever ➣ dus wisselende pensioenregelingen of zelfs helemaal geen pensioenregeling (bv zzp)
  • Met de juiste tijdige actie hoeven veel Nederlanders hun uitgavenpatroon niet drastisch aan te passen tijdens het pensioen. Maar hoe verlaag je nou die drempels waar de AFM het over heeft?

Bij FinRust pensioensoftware geloven we dat de belangrijkste drempel een gebrek aan informatie is. Voorbeeld: je bent in stad A (het ‘nu’) en gaat naar stad B (het ‘pensioen’). Je weet niet waar je in stad A bent en waar je in stad B naartoe moet. Hoe bepaal je dan de route? FinRust is bij wijze van spreken Google Earth waarmee snel duidelijk is waar je bent (huidige situatie), waar je heen gaat (pensioen situatie). De onafhankelijke financieel adviseur is het navigatiesysteem dat je naar de juiste bestemming begeleidt en keuzes biedt voor de te nemen route.

Met FinRust pensioensoftware kan de financieel adviseur heel snel pensioeninzicht geven en daarmee ook de kosten laagdrempelig houden. In de blog ‘FinRust in de praktijk’ lees je hier meer over.

 

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin