Het begint met inzicht in je eigen financiële situatie

Kees-Jan feb 12, 2018 Algemeen 0

Onlangs schreven wij over het belang van de financieel adviseur. Vrijdag werd dat nog eens door Barbara Baarsma onderschreven toen ze door Nieuwsuur geïnterviewd werd over de beursdaling van vorige week.

Ze vertelde: deze beursdalingen zijn eigenlijk niet interessant, de koersen waren te hoog gewaardeerd en ze moesten vroeg of laat zakken. Wat wel interessant is dat er niet alleen bewegingen op de beurs zijn maar ook in je eigen leven. Je kan ontslagen worden, je huis kan minder waard worden en je pensioen kan tegenvallen. Wees weerbaar tegen deze bewegingen.

Het is van belang dat je inzicht hebt in je financiële situatie. Wees er bewust van dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen financiële situatie. Als je een doel hebt zoals bijvoorbeeld een huis kopen of eerder met pensioen moet je zelf zorgen dat je daarvoor een appeltje voor de dorst hebt. Volgens haar kan dat in drie stappen:

  1. Wees je bewust van eigen financiële situatie.
  2. Heb inzicht in wat je wil, en vervolgens hoeveel middelen je hebt. Als daar een gat tussen zit kan sparen of beleggen een optie zijn. Maar ook meer werken is een optie. Het is maatwerk wat de oplossing is. Je kan niet meer zeggen: ga meer sparen en het komt goed.
  3. Investering in menselijk kapitaal loont. Het zorgt voor meer baanzekerheid en je kan makkelijker langer doorwerken.

Kortom: de oplossingen zijn maatwerk maar het begint met inzicht in je financiële situatie.

Bekijk hier zelf het interview (vanaf 32 minuten)

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin