Nieuwe koppeling FinRust en NNEK helpt adviseurs beleggen bespreekbaar te maken

Robert-Jan Vugts mrt 06, 2020 Algemeen 0

Een spaarrekening geeft een rente van ongeveer nul procent. Door de versobering van veel collectieve voorzieningen is beleggen steeds vaker noodzakelijk om voldoende vermogen op te bouwen voor een goed pensioen of om eerder te stoppen met werken. Toch spaart de Nederlander nog massaal en bezitten volgens het CBS slechts circa 15% van de 7,7 miljoen Nederlandse huishoudens aandelen en obligaties als particulier.

De op 3 maart gepresenteerde nieuwe koppeling tussen de financieel inzicht software FinRust en de vermogensbeheeroplossing van NNEK helpt financieel adviseurs om vermogensopbouwdienstverlening en beleggingsadvies vorm te geven en aan klanten aan te bieden.

Veel financieel adviseurs blijken het in de praktijk nog lastig te vinden om klanten advies te geven over vermogensopbouw en beleggen. Want hoe bepaal je het doelkapitaal voor een specifieke klant? Hoe bespreek je de oplossingsrichtingen op basis van bestaand en op te bouwen vermogen? En hoe maak je beleggen bespreekbaar en begeleid je de klant in het proces? En hoe zorg je voor een efficiënt proces?

Adviseurs kunnen met de koppeling tussen FinRust en NNEK hun eigen antwoorden op deze vragen formuleren en de dienstverlening vormgeven. Daarmee verlagen ze de drempel voor Nederlanders om tot financieel inzicht te komen en kunnen ze breder toegang bieden tot vermogensopbouwadvies en beleggen.

Marco Kok: “FinRust heeft tot doel dienstverleningsprocessen van adviseurs te versnellen en te verbeteren. Met FinRust is het voor adviseurs een stuk eenvoudiger om met meer klanten vermogensopbouw te bespreken. Wij zijn heel blij dat we NNEK als eerste aanbieder hebben kunnen koppelen en streven ernaar op termijn een brede keuze aan beleggingsopties te bieden.”

Michiel van Vugt: “Ik sluit me bij Marco aan. Adviseurs kunnen nu op een makkelijke manier informeren en adviseren dat vermogensopbouw niet mogelijk is met alleen een spaarrekening. De tool zorgt er niet alleen voor dat adviseurs handvatten krijgen om over vermogensoplossingen te praten, maar door de eenvoud van de tool kunnen de kosten van een financieel plan ook laag blijven. En dat maakt vermogensadvies op deze manier toegankelijk voor veel meer mensen in Nederland. Dat past bij het streven van NNEK om iedereen financiële rust te bieden!”

In maart en april zijn er 6 roadshows in heel Nederland. Hier vind je meer informatie en kun je je inschrijven.

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin