“Sinds ik met FinRust werk, heb ik ineens zin om met pensioenen bezig te gaan!”

Robert-Jan Vugts nov 22, 2022 Algemeen 0

Interview met Pascalle de Vries van Van Bruggen Adviesgroep.

Veel Nederlanders hebben geen inzicht in hun eigen financiële situatie bij pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid. De noodzaak om zelf actie te ondernemen op bovengenoemde gebieden groeit: de collectieve regelingen versoberen, de AOW-leeftijd stijgt en steeds meer Nederlanders zijn (zzp) ondernemer. Nederlanders ervaren hoge drempels om zelf online financieel inzicht te krijgen. Hoe helpen adviseurs klanten met financieel inzicht? En hoe zet je inzicht en advies centraal en niet het product? In de serie ‘FinRust Klantverhalen’ krijg je een kijkje in de keuken bij adviseurs die deze omslag gemaakt hebben. In dit verhaal komt Pascalle de Vries van Van Bruggen Adviesgroep aan het woord.

  1. Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Pascalle de Vries en ik werk sinds 2021 bij Van Bruggen Adviesgroep Apeldoorn als binnendienst medewerker. Op dit moment ben ik bezig om de omschakeling te maken naar adviseur en leer de kneepjes van het vak.

  1. Hoe onderscheiden jullie je in de markt?

Bij Van Bruggen Adviesgroep Apeldoorn zijn wij heel laagdrempelig, wij zijn goed bereikbaar en er heerst een goede sfeer bij ons op kantoor. Wij zijn transparant naar onze klanten toe en weten precies wat zij van ons kunnen verwachten. Dat houdt in dat wij duidelijk van tevoren aangeven wat onze prijzen zijn en wat wij kunnen betekenen voor de klanten. Wij werken met alle geldverstrekkers, waardoor wij ook meer kunnen bieden dan andere financiële dienstverleners. Hierdoor kunnen wij ook een heel gericht en persoonlijk advies geven. Ook merken wij dat veel mensen bij ons komen door mond-tot-mondreclame, wat ik persoonlijk ook erg leuk vind.

  1. Hoe ziet jullie dienstverlening met FinRust eruit?

Tijdens een gesprek laten wij eerst de klant praten en toelichten waarover zij advies willen hebben en/of vragen over hebben. Vooraf bespreken wij de kosten voor onze diensten. Als wij een financieel rapport dienen op te stellen, ontvangen wij graag alle stukken die daarvoor benodigd zijn. Na afloop van het gesprek, stellen wij het rapport op en plannen een vervolgafspraak in om het rapport te bespreken. Daarnaast is het mooi dat wij tijdens het gesprek nog verschillende scenario’s kunnen schetsen, zoals het eerder stoppen met werken en/of de pensioen uitkeringen naar voren halen.

  1. Wat merkte je toen je met FinRust aan de slag ging?

Ik vond het heel spannend om er mee te beginnen, maar ik heb echt veel gehad aan de video’s. Ook heb ik Kees-Jan regelmatig gebeld met vragen die ik had en die werden dan ook snel beantwoord.

  1. Wat is voor jou het ‘FinRust effect’?

Voordat ik met FinRust aan de slag ging, vond ik pensioenen droge stof en helemaal niks aan. Met FinRust kun je het netto besteedbaar inkomen vanaf pensioengerechtigde leeftijd makkelijk inzichtelijk maken voor de klanten.  Je stelt mensen gerust met het financieel inzicht, je kunt ze echt helpen. Dat vind ik heel mooi aan FinRust.

 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin