John Groenevelt: “FinRust kwam op mijn pad en na enig onderzoek was de keuze snel gemaakt”

Tessa Berger okt 23, 2023 Algemeen 0

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben John Groenevelt en sinds mijn 18e ben ik al werkzaam in de financiële sector. De postkamer van een Nederlandse bank was mijn eerste werkplek. Daarnaast volgde ik nog een praktijkgerichte opleiding. Binnen deze organisatie klom ik op naar de afdeling administratie. Op enig moment vond ik het tijd voor een switch en kwam ik op de afdeling retail van een andere bank terecht. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik breed ben opgeleid en op financieel gebied veel ervaring en kennis heb opgedaan. Voor mij dus een logische stap dat ik uiteindelijk financieel adviseur geworden ben.

Eerst had ik mijn eigen advieskantoor, maar in 2019 ben ik samen met mijn compagnon verdergegaan. We ontdekten dat onze expertises goed op elkaar aansloten en hebben de koppen bij elkaar gestoken om een mooie samenwerking te realiseren. Remi Huygens is hypotheekadviseur en ik houd me vooral bezig met de financiële planning. Voorlopig zijn we niet van plan om ons team uit te breiden. We zijn goed op elkaar ingesteld en onze manier van samenwerken is moeilijk over te brengen op een nieuwe collega. Het is op dit moment trouwens ook een hele uitdaging om geschikt personeel te vinden in onze branche.

Hoe ben je FinRust tegengekomen?

Ik werkte eerst met een ander planningsprogramma, maar ik zocht een gebruiksvriendelijke tool waarmee ik pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijdensrisico voor onze klanten nog beter inzichtelijk kon maken. FinRust kwam op mijn pad en na enig onderzoek was de keuze snel gemaakt. Voor hypotheken gebruiken we naast FinRust nog wel een ander programma.

 

Wat heeft FinRust veranderd in jouw dienstverlening?

Tijdens een gesprek over pensioenadvies met onze klant maken we het bruggetje naar arbeidsongeschiktheid en overlijdensrisico, waardoor we een bredere financiële planning kunnen geven. Daarnaast zijn we alert op factoren die van invloed zijn op bijvoorbeeld pensioen, zoals een verandering van baan. Bij de aankoop van een huis maken we graag vooraf een inkomensanalyse. Voor een goede start is het nu eenmaal belangrijk dat bij zo’n spannende aankoop het besluit weloverwogen is.

Huygens & Groenevelt adviseert ook veel werkgevers die op zoek zijn naar een goede pensioenvoorziening voor hun werknemers. Vaak gaat het om een collectieve pensioenregeling, maar het gebeurt ook dat we laten zien hoe een pensioen op maat eruit ziet. Om het financiële plaatje compleet te maken, nemen we alles mee. Van de vaste lasten tot het uiteindelijke pensioen. We treffen werkgevers die de advieskosten voor hun werknemers betalen. De werknemers maken in dit geval met ons een afspraak voor een pensioen op maat.

Om alle bovenstaande financiële zaken inzichtelijk te maken voor onze klant is FinRust een zeer geschikte tool.

Naar mijn idee is de kracht van Huygens & Groenevelt dat we grondig te werk gaan en zorgen dat het financiële plaatje goed is uitgewerkt voor onze klant. We zijn ons er trouwens ook van bewust wanneer we een opdracht beter kunnen doorzetten naar bijvoorbeeld een fiscalist uit ons netwerk. We hebben de keuze uit verschillende financiële en niet-financiële partijen waar we op een prettige manier mee samenwerken. En wenst onze klant jaarlijks een update van zijn financiële situatie? Dan kan hij gebruikmaken van ons service abonnement, waarbij we elk jaar de klant uitnodigen voor financieel advies.

 

Welke struikelblokken ben je in je vak als adviseur tegengekomen?

We merken dat mensen het uurloon van financieel adviseurs aan de hoge kant vinden. Maar men moet niet vergeten dat de volgende factoren hierin zijn opgenomen:

  • Om passend financieel advies te kunnen geven, moet een financieel adviseur altijd blijven leren en dus opleidingen volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetgevingen.
  • Er zijn hoge risico’s verbonden aan ons beroep, waardoor we veel verantwoordelijkheid dragen.
  • Het inzichtelijk maken van financiële zaken vraagt om passende software die over het algemeen vrij prijzig is.

 

Hoe heb je deze struikelblokken opgelost?

Mensen overhalen om financieel advies af te nemen, past niet bij ons. Mensen moeten zelf de keus maken of ze de verhouding prijs-kwaliteit de moeite waard vinden. En zo niet, even goede vrienden. In de praktijk zien we redelijk vaak dat mensen uiteindelijk toch kiezen voor Huygens & Groenevelt. Misschien wel omdat we vanaf het eerste moment transparant zijn over onze werkwijze en de daarbij horende tarieven.

 

Wat is de belangrijkste les die je als adviseur hebt geleerd?

Kom je afspraken na. Doe zelf geen uitspraken over zaken waar je niet voldoende kennis en ervaring in hebt, maar breng de klant in contact met de juiste partij. Het gaat erom dat iemand passend financieel advies krijgt en in veel gevallen zijn ze daarvoor bij Huygens & Groenevelt aan het juiste adres.

 

 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin