Lijfrente expiratie stappenplan

Tessa Berger nov 29, 2023 Algemeen 0

Hieronder vind je een samenvatting van ons whitepaper over lijfrente expiratie, inclusief een kort stappenplan. Wil je het hele whitepaper downloaden? Klik dan hier.

Het whitepaper over lijfrente expiratie legt de nadruk op het optimaliseren van advisering bij lijfrente expiraties door het centraal stellen van de klantsituatie en het bieden van uitgebreid financieel inzicht.

Samenvatting van het stappenplan

Stap 1: Haal brondata op Verzamel informatie over het huidige en toekomstige inkomen van de klant via brondata. Hierdoor ontstaat inzicht in mogelijke inkomenskloven na pensionering.

Stap 2: Bepaal huidig en toekomstig inkomen o.b.v. brondata Visualiseer het inkomensoverzicht, om te laten zien waar mogelijke financiële tekorten zich voordoen.

Stap 3: Houd rekening met veranderende uitgaven Neem ook veranderende uitgaven mee in het financiële overzicht, zoals aflossingen van hypotheken of veranderende kosten nadat de kinderen uit huis zijn. Dit helpt bij het bepalen van optimale ingangsdata en de duur van de lijfrente-uitkering.

Stap 4: Bepaal de duur van de periodieke uitkering Breng belastingtechnische voordelen in kaart door de inkomenssituatie te analyseren. Kies de meest geschikte periode voor de lijfrente-uitkering in overleg met de klant.

Stap 5: Kies een verzekeraar of bank Samen met de klant wordt bekeken welke aanbieder het beste aansluit bij de behoeften en voorkeuren voor de uitkering.

Stap 6: Maak een WFT-rapport Stel een WFT-rapport op, waarin de gemaakte keuzes en overwegingen zijn gedocumenteerd.

 

Toegevoegde waarde

Het proces biedt waarde door een gepersonaliseerd plan te creëren dat zowel de lijfrente-expiratie als andere lijfrenteproducten omvat. Hiermee wordt de relatie tussen adviseur en klant versterkt, resulterend in een terugkerend verdienmodel. Dit advies kan geïntegreerd worden in reguliere pensioengesprekken of gesprekken over vroegtijdig stoppen met werken. Zo kunnen klanten bewust gemaakt worden van de mogelijkheid van lijfrente-advies, zelfs als zij hier initieel niet om vragen.

 

Conclusie

De benadering stelt de klant centraal door uitgebreid financieel inzicht te bieden en op basis daarvan te adviseren over lijfrente-expiratie. Het doel is om een gestructureerd adviesproces te implementeren dat adviseurs in staat stelt om meer toegevoegde waarde te leveren en tegelijkertijd een duurzame relatie met klanten op te bouwen door herhaaldelijke begeleiding.

Door deze aanpak wordt niet alleen de directe expiratie van de lijfrente behandeld, maar wordt ook de bredere financiële situatie van de klant meegenomen, wat leidt tot een compleet financieel advies.

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin