Vier tips om in korte tijd pensioeninzicht te bieden

Kees-Jan mei 29, 2017 Algemeen 1

Voor veel consumenten en werknemers is pensioen nog abstracter dan een werk van Piet Mondriaan. Toch leeft vaak het idee dat men ‘iets’ aan het pensioen moet doen. Helaas kan of wil de gemiddelde consument of werkgever geen honderden euro’s besteden voor pensioeninzicht. Door sneller pensioeninzicht te geven kan de prijs van het pensioenplan omlaag en kunt u als adviseur meer klanten bereiken. Daarom hier vier manieren om sneller pensioeninzicht te geven:

Tip 1: Focus op inzicht i.p.v. de perfecte berekening

Elke adviseur wil graag dat de berekening tot in details perfect is. Liefst nog met een Nibud vergelijking. De klant komt vaak echter niet voor perfecte berekeningen maar voor inzicht in zijn of haar situatie. Laat het pensioenplan dus gaan over de output i.p.v. de input.

Tip 2: Gegevens snel verzamelen

Dit is een simpele en makkelijk te realiseren tip. Data uit mijnpensioenoverzicht.nl direct in het pensioenplan laden bespaart al snel een half uur adviestijd. En je hebt ook nog eens minder kans op fouten.

Tip 3: Minder invoeren

Zoals besproken in tip 1 gaat het de klant om inzicht    en niet om de perfecte berekening. Maar hoe kan ik als adviseur dat nu in de praktijk toepassen? Voer bijvoorbeeld alleen de kosten in die tijdens het pensioen anders zijn dan nu. Dit kunnen bijvoorbeeld hypotheeklasten en kinderen die het huis uit gaan zijn. Alle overige uitgaven invoeren kost veel tijd en levert maar beperkt extra inzicht op.

Tip 4: Input en output direct tonen aan de klant

Nadat het bruto-inkomen ingevoerd is, laat je direct het resultaat in het netto-inkomen per maand zien aan de klant. Dit heeft twee grote voordelen: ten eerste vallen fouten gelijk op en kun je die met de klant direct verbeteren. Ten tweede wordt het gesprek interactief waardoor klanten beter opletten met meer inzicht in hun financiën als ‘bijverdienste’.

 

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

1 COmment on “Vier tips om in korte tijd pensioeninzicht te bieden

  1. Pensioen-inzicht: waardevol of veel te duur? - FinRust.nl

    mei 20, 2019 3:53

    […] inzicht te bieden. Door de koppeling met mijnpensioenoverzicht.nl en inzichtelijke grafieken. In deze blog leest u hier meer over snel pensioen-inzicht […]

Comments are closed.