Top 5 meest gelezen tips van de afgelopen maanden

Kees-Jan feb 13, 2019 Algemeen 0

 

Van het bieden van inzicht in de aflossingsvrije hypotheek tot een instructie voor het downloaden van een XML. Zomaar een aantal tips die u terugvindt op de FinRust supportpagina. Hier vindt u unieke tips en trucks die u als adviseur verder helpen. Welke tips op de supportpagina zijn het meest gelezen? Een top 5.

  1. Zo biedt u snel inzicht in de aflossingsvrije hypotheek

Met FinRust biedt u al in 10 minuten inzicht in de aflossingsvrije hypotheek. Er is zelfs een speciaal rapport voor gemaakt! Elke week verschijnen er wel berichten in de media over het groeiende probleem van aflossingsvrije hypotheken. Zowel DNB als de AFM willen dat geldverstrekkers een actieve rol aannemen bij de informatieverstrekking hierover. Voor de financieel adviseur biedt de aflossingsvrije hypotheek kansen om hypotheekklanten actief te informeren en de toegevoegde waarde als adviseur te laten zien! Hier vindt u vijf stappen om binnen 10 minuten inzicht in de aflossingsvrije hypotheek te bieden: PDF

  1. Zo biedt u snel inzicht in het overlijdensrisico

Het is mogelijk om met FinRust snel inzicht te bieden in de financiële situatie bij overlijden van de partner. Hiermee kunt u bijvoorbeeld actie nemen n.a.v. de Kifid uitspraak. Met het aparte Overlijdensrisicorapport kunt u uw klant adviseren over de te sluiten verzekering en alles binnen de WFT-eisen vastleggen voor uw dossier. U leest het stappenplan in de PDF.

  1. FinRust tip: het omrekenen van pensioenen.

De meest gestelde vraag aan de pensioenadviseur is: kan ik eerder stoppen met werken? Om het u makkelijk te maken kan FinRust de pensioenen omrekenen naar een gewenste leeftijd. Dit is niet alleen handig voor het in kaart brengen van de mogelijkheden van eerder stoppen met werken. Het is ook ideaal voor mensen die recht hebben op meerdere pensioenuitkeringen, pensioenen met verschillende ingangsdata of een ingangsdatum die niet aansluit bij de AOW-datum. Het is ook mogelijk om de pensioenen van de partner naar dezelfde datum (of een andere datum indien gewenst) om te rekenen. U leest het stappenplan in de PDF.

  1. Zo verwerkt u uitgaven in FinRust

FinRust is erop gericht om alleen de uitgaven in te voeren die in de toekomst veranderen. Dit zijn bijvoorbeeld: hypotheeklasten, fiscaal voordeel hypotheek, levensonderhoud kinderen, premies, alimentatie en zorgkosten. Inventarisatie van alle uitgaven is pas nodig als de klant wil besparen op zijn/haar uitgaven. Dit is vaak een tweede stap, nadat gebleken is dat de klant ‘moet’ besparen om vermogen op te bouwen als aanvulling op het toekomstige pensioeninkomen of om rond te kunnen komen met het lagere pensioeninkomen. Van dit huidige netto besteedbaar inkomen per maand doet de klant alle dingen die niet veranderen in de toekomst. Daarmee kan dit bedrag een goed uitgangspunt zijn voor het gewenste netto besteedbaar inkomen per maand vanaf pensioen. Het stappenplan leest u in de: PDF.

  1. XML-download instructie voor particulier

Doordat FinRust een koppeling heeft met MijnPensioenOverzicht.nl hoeft u minder in te voeren. Deze koppeling kunt u samen met de klant tijdens het gesprek gebruiken maken maar het is ook mogelijk de XML al vooraf in te laden. Om het u makkelijk te maken hebben wij een handleiding voor de particulier geschreven hoe deze zijn XML kan downloaden. PDF.

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin