Een andere benadering bij lijfrente advies

Kees-Jan mrt 05, 2019 Algemeen 0

Het expiratieseizoen voor lijfrentes is in volle gang. De looptijd van veel lijfrentepolissen nadert het einde en veel consumenten vragen zich af wat ze moeten doen met het opgebouwde bedrag. Is het verstandig om een uitkering aan te kopen? En zo ja, voor welke looptijd? Of is het toch beter om nog even door te sparen? Als adviseur kunt u hier uw klant perfect in ondersteunen, maar hoe geeft u nu echt meerwaarde aan een lijfrente advies?

In deze blog laten we zien hoe u optimaal invulling kunt geven aan een lijfrente expiratie. Zodat u met dezelfde inspanning direct meer toegevoegde waarde en meer omzet genereert.

Geef eerst inzicht in het huidig en toekomstig inkomen

Om een goed lijfrente advies te kunnen geven is inzicht in het huidige en toekomstige inkomen op gezinsniveau noodzakelijk. De reden is duidelijk: door het huidig en toekomstig inkomen in kaart te brengen is direct zichtbaar waar een mogelijk tekort kan ontstaan. Zie bijvoorbeeld onderstaande afbeelding. In dit geval wilde Jan en Charléne de Bakker inzicht in hun inkomen voor nu en in de toekomst. In één oogopslag is duidelijk waar er een tekort kan ontstaan.

Door slimme DigiD-koppelingen en minimale invoer kan het invoeren van het huidig en toekomstig inkomen in FinRust al in 5 minuten.

Een optie voor nog meer inzicht is om ook de veranderende uitgaven toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld een hypotheek die nu kosten met zich meebrengt maar straks afgelost is, of kosten voor kinderen die later het huis uit gaan. U ziet direct waar de gaten ontstaan en van daaruit kunt u de optimale ingangsdatum en optimale duur van de lijfrente bepalen. Door de inkomenssituatie in kaart te brengen kunt u ook zien waar het belastingtechnisch het meest interessant is om de lijfrente te laten uitkeren. Zo kunt u de hogere belastingschalen vermijden.

Onderbouwd adviseren

Door deze werkwijze wordt er optimaal inzicht gegeven in de situatie van de klant. Voor u is dat prettig omdat u nu kunt onderbouwen waarom u een advies geeft, voor de klant is het prettig omdat deze begrijpt waarom een bepaalde beslissing is genomen.

Met deze werkwijze is het mogelijk om goed onderbouwd direct een keuze met de klant te maken voor een lijfrente.

Hoe gaat u het huidig en toekomstig inkomen in uw lijfrente gesprekken integreren?

 

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin