Samenwerking Onzepensioenregeling.nl en FinRust

Kees-Jan mrt 14, 2019 Algemeen 0

Samenwerking Onzepensioenregeling.nl en FinRust helpt werkgevers en adviseurs pensioencommunicatie effectief te maken

De sleutel voor effectieve pensioencommunicatie ligt bij de werkgever en zijn pensioenadviseur. Onzepensioenregeling.nl en FinRust bundelen nu de krachten om werkgevers en adviseurs te helpen de sleutel in het slot te steken.

De combinatie biedt een online platform voor laagdrempelige en effectieve pensioencommunicatie aan werknemers die het mogelijk maakt aan te sluiten bij de belevingswereld van de werknemer. Dit is essentieel voor effectieve pensioencommunicatie.

Het hebben van een pensioenregeling alleen is niet meer voldoende. De werkgever met een pensioenregeling wil zijn zorgplicht goed invullen. De werknemer die deelneemt aan de regeling wil weten wat alles inhoudt, simpel en begrijpelijk. En ook van de adviseur die de regeling beheert, mag meer verwacht worden (zorgplicht).

Voor de werknemer is het essentieel dat hij/zij weet wat de pensioenregeling biedt, wat de invloed van een verandering in het leven op de regeling kan zijn en hoe hij/zij kan zorgen voor voldoende inkomen na pensionering. Uit onderzoek blijkt dat de inspanningen van o.a. pensioenuitvoerders op dit gebied nog weinig effectief geweest zijn (zie o.a. AFM onderzoek en Wijzer in Geldzaken Pensioenmonitor). Zo blijkt slechts 38% van de Nederlanders ongeveer te weten hoeveel inkomen zij zullen krijgen na hun pensionering.

Voor werkgevers brengt de wet op gebied van pensioencommunicatie steeds meer plichten met zich mee. Maar er zijn krachtigere redenen om als werkgever méér te willen, zoals:

  • Zet de pensioenregeling om van een verplichting met soms negatieve lading naar een arbeidsvoorwaarde met meerwaarde.
  • Bied medewerkers financiële rust en een basis voor eigen keuzes over het eigen pensioen.
  • Help medewerkers met de financiële kant van duurzame inzetbaarheid en schets de mogelijkheden van deeltijd- en vroegpensioen.

Christian de Bruijn: “Onzepensioenregeling.nl en FinRust zijn beiden ontstaan vanuit adviesorganisaties. Dat schept een band. In de combinatie zorgt Onzepensioenregeling.nl voor de communicatie over de pensioenregeling en over de invloed van gebeurtenissen in het leven van de deelnemer. Vanzelfsprekend alles in voor de deelnemer begrijpelijke taal!”

Marco Kok: “De samenwerking met Onzepensioenregeling.nl past in onze strategie om adviseurs zo goed mogelijk in staat te stellen pensioencommunicatie vorm te geven. Wij zijn blij dat we met Onzepensioenregeling.nl de communicatie over de ‘eigen’ pensioenregeling aan onze propositie kunnen toevoegen.”

De samenwerking tussen Onzepensioenregeling.nl en FinRust biedt werkgevers en adviseurs het online platform dat kan helpen het inzicht in het eigen pensioen bij werknemers te vergroten.

 Over Onzepensioenregeling.nl:

Onzepensioenregeling.nl biedt de werkgever een totaaloplossing om haar zorgplicht richting haar werknemers in te vullen. Door de uitgebreide pensioenplanner en in simpel Nederlands en Engels geschreven uitleg van de pensioenregeling en life events kunnen zowel nieuwe als bestaande werknemers van alle informatie voorzien worden. Elk soort regeling is mogelijk, van BPF tot APF, van PPI tot verzekerde regeling. www.onzepensioenregeling.nl

 Over FinRust:

FinRust biedt financieel adviseurs de mogelijkheid om Nederlanders laagdrempelig en effectief financieel- pensioeninzicht te bieden door het netto maandinkomen vanaf pensioendatum en bij overlijden snel inzichtelijk te maken. De moderne heldere opzet en DigiD-gegevenskoppeling maakt het mogelijk om binnen 30 minuten inzicht te bieden zonder dat de werknemer vooraf allerlei paparassen moet opzoeken!

Over Marco Kok:

Ontwikkelde als directeur van KOK Advies een eigen pensioentool. Voorzag honderden (nieuwe) klanten van pensioeninzicht en maakt dit nu voor iedere adviseur toegankelijk met FinRust. Marco Kok is gecertificeerd financieel planner (FFP) en pensioenadviseur. www.kokadvies.nl

 Over Christian de Bruijn:

Ontwikkelde voor eigen relaties van Eric de Bruijn Pensioenconsultancy  een online oplossing voor het invullen van de zorgplicht van de wet pensioencommunicatie. Door de juiste aanpak vanaf het begin werd het mogelijk om te tool uit te breiden tot wat hij nu is, een totaaloplossing welke als whitelabel kan aangeboden worden. Christian de Bruijn is gecertificeerd pensioenadviseur. www.edbpensioen.nl

 Voor meer informatie, een demo of test account van de software:

ONZEPENSIOENREGELING.NL
Christian de Bruijn, directeur
Hoogte Kadijk 143-F12
1018 BH, Amsterdam
T 020-2149685 / M 06-46716412
E info@onzepensioenregeling.nl
I
www.onzepensioenregeling.nl
FINRUST
Marco Kok, directeur
Sportlaan 470
1186 KC Amstelveen
T 020 3472199 / M 06 54388275
E marco@finrust.nl
I www.finrust.nl
 

 

 

 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin