Pensioen-inzicht voor werknemers als groeiende markt

Kees-Jan jun 13, 2017 Algemeen 0

Weinig werkgevers behandelen pensioen als een volwaardige arbeidsvoorwaarde. Als gevolg van de beperkte communicatie zijn veel werknemers onwetend en vaak ontevreden over het pensioen. Bij FinRust pensioensoftware zien we dat dit zich als een nieuwe markt voor pensioeninzicht ontwikkelt.

Een voorbeeld uit de praktijk: een klant stapt over naar een nieuwe werkgever en is tevreden met de nieuwe uitdaging en de mooie arbeidsvoorwaarden. Over de pensioenregeling is hij echter ontevreden omdat de eigen bijdrage veel hoger uitvalt dan bij zijn vorige werkgever.

Met de FinRust pensioensoftware wijst de adviseur de klant op het verschil tussen het pensioen dat hij de afgelopen 8 jaar heeft opgebouwd en hetgeen hij de afgelopen 6 maanden heeft opgebouwd bij zijn nieuwe werkgever. Ook wordt het te bereiken pensioen op 67 jaar (bij zijn nieuwe werkgever) inzichtelijk.

En wat blijkt? De opbouw bij zijn oude werkgever was heel karig en bij zijn nieuwe werkgever bijzonder goed. De nieuwe werkgever draagt namelijk zelf aanzienlijk meer bij aan het pensioen.

Door deze klant inzicht in het pensioen te geven, draait het gevoel over de pensioenregeling van de nieuwe werkgever binnen 1 uur van negatief naar positief. Hieruit blijkt dat zonder goede communicatie de bijdrage van de werkgever in een pensioenregeling kan worden ervaren als pijn in plaats van fijn. Deze situatie komen wij in de markt vaak tegen.

Ons advies aan werknemers is om pensioen als arbeidsvoorwaarde serieus te nemen, verder te kijken dan de eigen bijdrage en de pensioenregeling van de werkgever in zijn geheel en in samenhang met de persoonlijke situatie te bekijken.

Kijk als werkgevers eens naar het rendement op uw ‘investeringen’ in het pensioen van uw werknemers te verhogen door heldere communicatie over de pensioenregeling en de situatie van elke individuele werknemer.

Onafhankelijk financieel adviseurs kunnen met FinRust pensioensoftware hiervoor een effectieve en betaalbare oplossing bieden. In het blog ‘FinRust in de praktijk’ vind je hiervan een concreet voorbeeld.

 

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin