4 mythes over overlijdens-risico die uw klant gelooft

Kees-Jan nov 09, 2017 Algemeen 0

Op een of andere manier denken mensen dat het nabestaandenpensioen en het bijbehorende overlijdensrisico wel goed geregeld is. Terwijl uit onderzoek van Netspar blijkt dat het nabestaandenpensioen vaak te kort schiet. Daarom hier 4 mythes en hoe u als adviseur de mythes kunt doorprikken om wél tot een goed gesprek over overlijdensrisico te komen.

Mythe 1: Het zit wel goed want ik heb een levensverzekering op de hypotheek

Wat er gebeurt er met de lasten bij overlijden? Dat zit wel goed, geeft uw klant aan. Ik heb toch een levensverzekering op mijn hypotheek! Het is natuurlijk fijn dat een deel van de maandlasten flink lager uitpakt maar de vraag is of dit genoeg is. Misschien kan de achtergebleven partner minder uren werken omdat er voor de kinderen gezorgd moet worden of schieten de kosten voor kinderopvang omhoog.

Mythe 2: De overheid springt bij

Een nabestaanden uitkering of ANW-uitkering van de overheid is al lang niet meer vanzelfsprekend. Men krijgt alleen een ANW als men zorgt voor een kind dat jonger is dan 18 jaar of minimaal 45% arbeidsongeschikt is. Heeft men wel recht op een ANW-uitkering dan zijn er ook nog veel kortingen op de uitkering. Uw eigen inkomsten worden deels gekort op de uitkeringen en u krijgt bijvoorbeeld geen ANW als u meer dan € 2.541,87 bruto per maand verdient. En als u meer dan € 1.172,78 aan uitkeringen ontvangt krijgt u ook geen ANW.

Mythe 3: Ik krijg nabestaandenpensioen

Het nabestaandenpensioen is voor iedereen verschillend. Dit kan uw klant zien op mijnpensioenoverzicht.nl of op de UPO. De kans is echter groot dat dit bedrag sterk tegenvalt, zoals eerder vastgesteld door Netspar; zeker als het ondernemers en ZZP’ers betreft.

Mythe 4: Ik heb geen advies nodig want ik sluit wel een polis op internet af

Een overlijdensrisicoverzekering is standaard vaak voor twee levens. Maar is dit wel altijd het beste? Elk leven kent zijn eigen financiële risico en daar moet ook zodanig op geanticipeerd worden. Als er inzicht is in de financiële situatie na overlijden blijkt vaak dat de ene partner compleet anders ervoor staat dan de andere partner. De één profiteert van de goede pensioenregeling van de ander terwijl dit andersom niet geldt.

Met FinRust pensioensoftware is het mogelijk om uw klanten in 5 minuten effectief inzicht te geven in het overlijdensrisico scenario. FinRust pensioensoftware laadt automatisch de 1e en 2e pijler pensioengegevens via www.mijnpensioenoverzicht.nl en daarnaast kunt u bijvoorbeeld lijfrente inkomen bij overlijden zelf invoeren.

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin