Geef meerwaarde aan overlijdensrisicoadvies

Kees-Jan apr 17, 2019 Algemeen 0

Zoals bekend zijn veel adviseurs op dit moment (n.a.v. de Kifid uitspraak) actief met het informeren van klanten over de gedaalde ORV premies. In veel gevallen tekent de klant voor een execution only proces waarbij de persoonlijke financiële situatie niet wordt bekeken, maar alleen de premie voor de ORV wordt herrekend. Terwijl inzicht in de financiële situatie van de klant en een controle van de dekking en duur juist belangrijk is. FinRust maakt het mogelijk de financiële situatie van de klant bij overlijden binnen 5 minuten in kaart te brengen.

In deze blog laten we zien hoe u optimaal invulling kunt geven aan een overlijdenrisico-gesprek, zodat u met een klein beetje meer inspanning direct meer toegevoegde waarde en meer omzet genereert.

Geef eerst inzicht in het huidig inkomen en inkomen van de partner bij overlijden

Om een goed ORV-advies te kunnen geven is inzicht in het huidige inkomen en inkomen bij overlijden van de partner noodzakelijk. De reden is duidelijk: zo is direct te zien wat de terugval in inkomen is als een van beide partners overlijdt (figuur 1). In één oogopslag is duidelijk wat de terugval in netto inkomen per maand is bij overlijden van de partner!

Figuur 1:Scenario Jan overlijdt

 

Door slimme DigiD-koppelingen en minimale invoer kan dit inzicht in FinRust binnen 5 minuten geboden worden. Ook kunt een gewenst netto inkomen bij overlijden invoeren wat u in overleg met de klant bepaalt. FinRust rekent dan uit hoeveel kapitaal er nodig is om in de geselecteerde periode het netto inkomen per maand aan te vullen tot het gewenste inkomen (figuur 2). Dit kapitaal kunt u gebruiken bij de premievergelijking voor een overlijdensrisicoverzekering.

Figuur 2: Scenario Jan overlijdt, scenario met gewenst netto inkomen

Indien er vermogen aanwezig is, dan kunt u het bedrag verrekenen met het benodigde kapitaal. Ook als er een bestaande ORV is, kan deze met het berekende kapitaal worden verrekend. Invoer van de bestaande verzekeringen kost relatief veel tijd en is in deze werkwijze niet nodig! In het gespreksverslag kunt u een toelichting geven. Indien u de klant gelijk wilt adviseren over de te kiezen verzekeringen, dan worden aanvullende vragen gesteld in het rapport en is uw dossier direct WFT proof!

Door deze werkwijze krijgt uw klant optimaal inzicht in de situatie bij overlijden van de partner. U biedt zo toegevoegde waarde aan uw klant. U vergelijkt immers niet alleen de premie, maar geeft een opmaat advies over de veelal gewijzigde situatie van de klant. Voor deze toegevoegde waarde willen veel klanten ook een hoger adviestarief betalen.

DOWNLOAD GRATIS EEN VOORBEELDRAPPORT UIT FINRUST. VUL JE NAAM EN MAILADRES IN EN ONTVANG HET RAPPORT METEEN!


 

Delen wordt gewaardeerd!Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin